Kölcsey verseny

 

A Magyar Kultúra Napja és Kölcsey Ferenc Himnuszának megszületése alkalmából a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium a 2011/12. tanévben is meghirdeti a Kölcsey Ferenc versmondó versenyt, rajzpályázatot és népdaléneklési versenyt az orosházi és környékbeli diákok, az ország evangélikus iskoláiban tanulók valamint a határon túli testvériskola növendékei részére.

 

 

Jelentkezési lapok letöltése

 

Képzőművészeti pályázat

 

A Magyar Kultúra Napja és Kölcsey Ferenc Himnuszának megszületése alkalmából a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium a 2011/2012. tanévben is meghirdeti a Kölcsey versenyhez kapcsolódó képzőművészeti pályázatot az orosházi és környékbeli diákok, az ország evangélikus iskoláiban tanulók valamint a határon túli testvériskola növendékei részére.

A képzőművészeti pályázathoz a korábbi évekhez hasonlóan fotópályázat is kapcsolódik. Témája mind a képzőművészeti, mind a fotópályázatnak: Magyarország múltja, jelene, jövője.

Pályázhatnak: 7-8. és 9-12. évfolyamos diákok.

Az értékelés szempontjai: ötletesség, színvonalas ábrázolás.

Formai követelmények: A képzőművészeti művek technikáját, méretét az alkotó szabadon választhatja meg. A fotópályázatra érkező pályamunkákat nyomtatott formában (fotópapír) A/4-es méretben kérjük elküldeni.

Mindkét pályázat jeligés, a jelige egyben az alkotás címe legyen. Az alkotó adatai (név, évfolyam, iskola) a pályamunka mellett kisméretű, lezárt borítékban szerepeljenek.

Az alkotások beérkezésének határideje: 2012. január 6.

Az eredményhirdetés időpontja: 2012. január 20. (péntek). Ezen a napon iskolánkban kiállítás lesz látható a beérkezett és jutalmazott alkotásokból. A díjazottakat szeretettel várjuk ebédre, a távolról érkező diákok és tanáraik számára – igény esetén – szálláslehetőséget biztosítunk. A díjazottakat levélben, e-mailben értesítjük.

                Kapcsolattartók: Csicsely Szilvia igazgatóhelyettes: 20/824- 70-84.

 Celuskáné Csepregi Alícia szaktanár: 20/824-73-20.

Orosháza, 2011. december 1.

                                                                          Üdvözlettel:

Celuskáné Csepregi Alícia és Fazekas András

                                                                         szaktanárok

Versmondó verseny

·

A Magyar Kultúra Napja és Kölcsey Ferenc Himnuszának megszületése alkalmából a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium a 2011/12. tanévben is meghirdeti a Kölcsey Ferenc versmondó versenyt az orosházi és környékbeli diákok, az ország evangélikus iskoláiban tanulók valamint a határon túli testvériskola növendékei részére.

A versenyt három korcsoportban (7-8., a 9-10. és a 11-12. osztály) rendezzük meg, melyre (tag)iskolánként és korcsoportonként 1 szavaló nevezhet. A versenyzőknek két verssel kell jelentkezni. Az idei kötelező mű Vörösmarty Mihály Szózat című alkotása. A másik költemény bármely magyar szerző tollából született alkotás lehet. 

Kötelező vers: Vörösmarty Mihály: Szózat

Szabadon választott vers: a tanuló által választott vers

Jelentkezési határidő: 2012. január 6.

A verseny időpontja: 2012. január 20. (péntek)

A verseny helyszíne: Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium (Orosháza, Bajcsy-Zsilinszky u. 1.).

            Minden résztvevőt szeretettel várunk ebédre, a távolról érkező diákok és tanáraik számára – igény esetén – szálláslehetőséget biztosítunk.

            Szeretettel várjuk jelentkezésüket a mellékelt (sokszorosítható) jelentkezési lap kitöltésével az iskola címén.

Kérjük a választott vers szövegét és adatait (szerző, cím) határidőre elküldeni!

Kapcsolattartók: Csicsely Szilvia igazgatóhelyettes: 20/824- 70-84

és Oláh Rita munkaközösség-vezető: 20/824-73-15.

Orosháza, 2011. december 1.

Üdvözlettel:

                                Oláh Rita

munkaközösség-vezető

 

Népdaléneklési verseny


 

A Magyar Kultúra Napja és Kölcsey Ferenc Himnuszának megszületése alkalmából a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium a 2011/12. tanévben is meghirdeti a Kölcsey Ferenc versmondó és népdaléneklési versenyt az orosházi és környékbeli diákok, az ország evangélikus iskoláiban tanulók valamint a határon túli testvériskola növendékei részére. 

Három kategóriában várjuk az énekelni szerető tanulók jelentkezését. Iskolánként minden kategóriából 2 diák jelentkezhet. A kötelező dalt a törzsanyag dalai közül választottuk.  Jelentkezéseteket a mellékelt lapon kérjük 2012. január 6-ig iskolánkba eljuttatni a szabadon választott dalok kottájával együtt.

A verseny időpontja: 2012. január 20. (péntek)

I. kategória: 5-6. osztály

Kötelező: Szabad a madárnak ágrul ágra szállni

II. kategória: 7-8. osztály

Kötelező: Édesanyám sok szép szava

III. kategória: 9-12. osztály

Kötelező: Madárka, madárka

            Minden résztvevőt szeretettel várunk ebédre, a távolról érkező diákok és tanáraik számára – igény esetén – szálláslehetőséget biztosítunk.

Kapcsolattartók: Csicsely Szilvia igazgatóhelyettes: 20/824- 70-84.

és Domjánné Szólik Anikó szaktanár: 70/454-34-21.

Jó munkát a felkészüléshez!

Orosháza, 2011. december 1.

Üdvözlettel:

Domjánné Szólik Anikó

szaktanár