Idegen nyelv napja

 

Sok éve hagyomány a Székácsban, hogy advent előtt megrendezzük az Idegen nyelv napját. Idén a rendezvényt többnaposra terveztük. Szerdán filmklub keretén belül, megnéztük a Sissi életéről szóló filmet német nyelven, ami kis ízelítőt nyújtott abból a történelmi korból és látványból , ami decemberi bécsi adventi kirándulásunkkor, a schönbrunni kastély megtekintésekor tárul majd elénk.

 

Csütörtökön a 10. évfolyam nyelvi szóbeli kisérettségijére, és a 12. évfolyam nyelvi írásbeli próbaérettségijére került sor.

Pénteken pedig 8.00 és 13.30 között programok széles választékával vártuk a diákokat.

 

A napot áhitattal kezdtük, melyen Vincze Délia 12. osztályos tanuló angol prezentációját hallhattuk  arról, hogy mik a fontos dolgok az életünkben, amikért hálásak lehetünk a Jóistennek, és kik azok, akikért imádkoznunk kell.

Az alsósok Tóth Judit és Tóth Linda tanítónők segítségével Orosházával és annak nevezetességeivel ismerkedhettek idegen nyelven. A felső tagozaton Fazekasné Jankov Ildikó és Földesiné Erős Klára szintén színes feladatsort állított össze. A gyerekek által készített scrabble-től az idegen nyelvű dramatizáláson át ismerkedhettek az angol és német nyelvterületen honos táncokkal is.

 

A gimnazistáknak is igyekeztünk koruknak, érdeklődésüknek és nyelvi szintjüknek megfelelő állomásokat biztosítani. Igy amerikai lektorunk és Kesjár Éva tanárnő segítségével autentikus reklámokat dolgozhattak fel, diáktársaik előadásában pedig a tavalyi sikeres Comenius program képekkel illusztrált élménybeszámolóit hallgathatták meg. Ezeken kívül volt filmes, ki kicsoda, és interaktív táblás állomás is, valamint meghirdettük „az év idegen fotója” versenyt, amelynek keretén belül a diákok és tanárok angol és német nyelvterületen készült fotóiból nyílt fotókiállítás.

 

Kialakítottunk egy gasztronómiai szobát is, ahol a diákok angol és német ételeket, majd pedig ezzel kapcsolatos feladatot kaptak.

A rendezvényt a diákokból  erre az alkalomra szerveződött keresztyén együttes koncertje zárta, ahol természetesen angol zeneszámokat adtak elő.

 

A sikeres rendezvény folytatásaképpen a nyelvi munkaközösség decemberben Bécsbe szervez adventi kirándulást a diákok és kollégák nagy örömére.

 

 

Képek >>>