Kölcsey verseny

 

A Magyar Kultúra Napja és Kölcsey Ferenc Himnuszának megszületése alkalmából a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium a 2010/2011. tanévben is meghirdeti a Kölcsey Ferenc versmondó versenyt, rajzpályázatot és népdaléneklési versenyt az orosházi és környékbeli diákok és az ország evangélikus iskoláiban tanulók részére.

 

Jelentkezési lapok letöltése

 

Képzőművészeti pályázat

A Magyar Kultúra Napja és Kölcsey Ferenc Himnuszának megszületése alkalmából a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium a 2010/2011. tanévben is meghirdeti a Kölcsey versenyhez kapcsolódó képzőművészeti pályázatot az orosházi és környékbeli diákok, valamint az ország evangélikus iskoláiban tanulók részére.

A képzőművészeti pályázathoz a tavalyi kiíráshoz hasonlóan fotópályázat is kapcsolódik. Olyan munkák beérkezését várjuk, melyek a pályázó szűkebb pátriájának természeti szépségeit örökítik meg, és korábban még nem vettek részt az általunk kiírt pályázaton.

Pályázhatnak: 7-8. és 9-12. évfolyamos diákok

A pályázat témái:

1. Himnusz-illusztráció készítése

vagy

2. Reformkori épületekről készített festmények illetve grafikák

vagy

3. Tanulmányozzátok a korabeli divatot! Tervezzetek olyan ruhát, melyben hallgathatta az összegyűlt tömeg a Himnuszt a Nemzeti Színház 1844-es bemutatóján!

Az értékelés szempontjai: ötletesség, színvonalas ábrázolás.

Formai követelmények: A pályamunkákat nyomtatott formában (fotópapír) A/4-es méretben kérjük elküldeni. A pályázat jeligés (a jelige egyben az alkotás címe legyen), az alkotó adatai (név, évfolyam, iskola) a pályamunka mellett kisméretű, lezárt borítékban szerepeljenek.

Az alkotások beérkezésének határideje: 2011. január 05.

Az eredményhirdetés időpontja: 2011. január 21. (péntek). Ezen a napon a verseny helyszínén kiállítást tekinthetnek meg a beérkezett alkotásokból. A díjazottakat levélben értesítjük.

Kapcsolattartók: Csicsely Szilvia igazgatóhelyettes: 20/824- 70-84.

Celuskáné Csepregi Alícia szaktanár: 20/824-73-20.

·

Orosháza, 2010. november 25.

Üdvözlettel:

Fazekas András és Celuskáné Csepregi Alícia szaktanárok

Versmondó verseny

·A Magyar Kultúra Napja és Kölcsey Ferenc Himnuszának megszületése alkalmából a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium a 2010/11. tanévben is meghirdeti a Kölcsey Ferenc versmondó versenyt az orosházi és környékbeli diákok valamint az ország evangélikus iskoláiban tanulók részére.·

A versenyt három korcsoportban (7-8., a 9-10. és a 11-12. osztály) rendezzük meg, melyre (tag)iskolánként és korcsoportonként 1 versmondó nevezhet. A versenyzőknek két verssel kell jelentkezni: a kötelező vers a hagyományoknak megfelelő, a szabadon választott költeménnyel pedig Reményik Sándorról kívánunk megemlékezni.

Kötelező vers: Kölcsey Ferenc: Himnusz

Szabadon választott vers: Reményik Sándor egyik verse

Jelentkezési határidő: 2011. január 5.

A verseny időpontja: 2011. január 21. (péntek)

A verseny helyszíne: Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium (Orosháza, Bajcsy-Zsilinszky u. 1.).

Minden résztvevőt szeretettel várunk ebédre, a távolról érkező diákok és tanáraik számára – igény esetén – szálláslehetőséget biztosítunk.

Szeretettel várjuk jelentkezésüket a mellékelt (sokszorosítható) jelentkezési lap kitöltésével az iskola címén.

·

Kérjük a választott vers szövegét és adatait (szerző, cím) határidőre elküldeni!

·

Kapcsolattartók: Csicsely Szilvia igazgatóhelyettes: 20/824- 70-84.

és Oláh Rita munkaközösség-vezető: 20/824-73-15.

Orosháza, 2010. november 25.

Üdvözlettel:


Oláh Rita

munkaközösség-vezető

Népdaléneklési verseny


A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Kölcsey versmondó és népdaléneklési versenyén három kategóriában várjuk az énekelni szerető tanulók jelentkezését. Iskolánként minden kategóriából 2 diák jelentkezhet. A kötelező dalt a törzsanyag dalai közül választottuk.  Jelentkezéseteket a mellékelt lapon kérjük január 5-ig iskolánkba eljuttatni a szabadon választott dalok kottájával együtt.

 A verseny időpontja: 2011. január 21. (péntek)

I. kategória: 5-6. osztály

Kötelező: Szárnya, szárnya, szárnya a madárnak

II. kategória: 7-8. osztály

Kötelező: Szépen úszik a vadkácsa a vízen

III. kategória: 9-12. osztály

Kötelező: Kit virágot rózsám adott

  

            Minden résztvevőt szeretettel várunk ebédre, a távolról érkező diákok és tanáraik számára – igény esetén – szálláslehetőséget biztosítunk.

Kapcsolattartók: Csicsely Szilvia igazgatóhelyettes: 20/824- 70-84.

és Domjánné Szólik Anikó szaktanár: 70/454-34-21.

 

Jó munkát a felkészüléshez!

 

Orosháza, 2010. november 25.

 

Üdvözlettel:

Domjánné Szólik Anikó

szaktanár        

·