ACSI 2009

„Be Strong and Courageous!”-„Légy erős és bátor!”

Józsué 1, 9

 

Keresztyén diákvezető konferencián jártunk!

 

A nemzetközi diákvezetők konferenciáját szeptember végén 11. alkalommal rendezte meg a Keresztyén Iskolák Nemzetközi Szövetsége, az ACSI (Association of Christian Schools International). A konferencia vezetője Demeter László volt, aki minden reggel ismertette az aznapi programot.

Négy remekül megszervezett napot tölthettem el itt kísérőmmel és társaimmal együtt. A korai kelések és reggelik után mindig egy tartalmas angol nyelvű istentisztelet következett, melyet Ken Rudolph USA-ból érkező lelkipásztor tartott. Minden prédikációban különböző bibliai személyeket ismerhettünk meg. Dávid és Góliát, Saul, Nehémiás és Eszter történetén és az ő példájukon keresztül mutatta be nagyon szemléletesen, milyen jellemvonásokkal kell rendelkeznie egy jó vezetőnek, és hogyan válhatunk olyanná, mint ők.

Nagy örömünkre az éneklést sem hanyagoltuk. Paul Madson, aki Madridból érkezett, kiválóan gitározott és énekelt. Minden alkalomra egy kisebb zenekart állított össze, különböző országokból érkezett fiatalokból, akik nagyszerű hangulatot varázsoltak a helyszínre.

Az előadások után csoportokra lettünk osztva, s a csoportot vezető diák irányításával együtt feldolgoztuk az aznapi témát, melyhez kérdéseket is kaptunk segítségül. Minden beszélgetést egy rövid imádsággal fejeztünk be. Szerintem, a legjobban ezek által ismerkedhettünk meg egymással, hiszen a csoportokat úgy alakították ki, hogy mindenki más iskolából és országból legyen.

Csütörtökön és pénteken lehetőségünk volt arra, hogy beüljünk különféle előadásokra, melyeket a csoportokkal ideérkező kísérők tartottak. A tartalmas előadásokat általában a vacsora, majd ismét egy Ken Rudolph-féle prédikáció követett. Általában éjfél fele értek véget a programok és akkor kerültünk a szobánkba. A hosszú, tartalmas napok végén fáradtan feküdtünk ugyan le, de mindig újult erővel kelhettünk, mert tudtuk, hogy a következő nap is élményekben gazdag lesz. Ebben soha nem is csalódtunk. Pénteken az egyik program egy másik iskolával való ismerkedés volt. Sorsolás útján, mi egy szlovákiai református iskolából érkező csapattal kerültünk össze. Eleinte félénkek és tartózkodóak voltunk mind a két részről, de hamar feloldódtunk. Az utolsó esti záróistentisztelet előtt mind a 42 résztvevő iskola egy-egy képviselője elmondta, miben lettek gazdagabbak e pár nap során. Nagyon szép hitvallásokat is hallhattunk, természetesen angolul, hiszen az egész konferencia angolul zajlott.

E négy nap hamar eltelt. Mire megszoktuk ezt a fantasztikus helyet és társaságot, eljött a távozás ideje. Szeretettel gondolunk vissza erre a nagyszerű konferenciára, melyet a szervezők élményben gazdaggá tettek.

 

Kishonti Fanni 10/6