Együtt (l)enni jó!

Május 17- én, szombaton, hónapokon át történő próbákat követően a pilisvörösvári Művészetek Házában szerepelhettünk, ahonnan a „Báb-, és drámajáték legjobb együttes alkalmazása- díjával” térhettünk haza.

 

A XIII. Országos Evangélikus Bábfesztivál szervezői az idei rendezvénynek a következő mottót választották: „Együtt (l)enni jó!” Néhány lelkesítő ének és Szabó János Győr-nádorvárosi lelkész áhítata után kezdődött a program. A fesztiválon az ország számos szögletéből érkező bábcsoportok mutatkozhattak be, köztük iskolánk csoportja is.  Csapatunkkal egy jazz- mesejátékot dolgoztunk fel. Bábszínházi előadásunkat táncjelenetek is színesítették, melyek betanítását Mészáros Ágnesnek (Táncsics Mihály Gimnázium tanulója), és Szabó Zoltánnak (táncoktató) köszönhetjük, akik szabad idejüket áldozva, szeretettel, türelemmel foglalkoztak gyermekeinkkel. Fantasztikus érzés volt látni a kis bábművészink arcán az örömöt és a lelkesedést, hogy együtt, egymástól és egymásért tanulhattunk valami különlegeset, és lelket adhattunk az élettelennek.


A felszabadult gyerekcsapat ezután az egész éves és persze egész napos munkájuk elismeréseként bábokat, okleveleket vehettek át, valamint megtekinthették a FIGURINA Bábszínház „Grim/m/aszok” című előadását. A nap végén került sor az eredményhirdetésre. A zsűri részéről Oberling Zsanett a következőképp összegezte a nap előadásait: „A zsűri az értékelésénél azt vette figyelembe, hogy mi volt az, amiben az egyes előadások különlegesek, mások voltak, mint a többi vagy a tőlük előző évben látott darab. Minden csapatról csak a pozitívumokat emeljük ki, a csapatvezetők pedig írásban fogják majd megkapni a kritikai és szakmai értékelést, segítő útbaigazítást.”


A lelkészből, bábkészítőből, bábművészből, pedagógusból, iparművészből álló zsűritagok többek között kiemelték a szép mozgást, a szívesen kézbe vehető bábokat, ezért a báb és drámajáték legjobb együttes használata díjat kaptuk meg.


Kellemes élményekkel és újabb tapasztalatokkal gazdagodtunk. Ez úton köszönjük iskolánk, kollégáink és a kedves szülőknek is a támogatást!


Orosháza, 2014. május 17.

 

Kaczkó Rita, bábcsoport vezető

 

Képek >>>