Cserediákok Kahl am Mainból

 

Május 14-én német diákcsoport érkezett iskolánkba Kahl am Mainból. A nyolc diákot tanáruk Armin Fath és Martina Schadt kísérte el.

A keddi napot Budapesten töltötték, ahol a tartalmas városnézés mellett egy parlamenti látogatás is a program részét képezte. Az esti órákban érkeztek Orosházára. Egy gyors ismerkedést követően a szülők és a fogadó diákok vacsorával kínálták a vendégeket, akik ezután egy hétre be is kvártélyozták magukat magyar családjukhoz.

Szerdán délelőtt a múzeumban jártunk, ahol többek között a kenyérsütés művészetével ismerkedtek. Délután a magyar diákok kíséretében a várost térképezték fel, miközben körbejárták a helyi nevezetességeket. A csütörtök és a péntek a kirándulásokról szólt. Először Gyulán majd Szarvason jártunk. A várlátogatás és a történelmi Magyarország közepéhez tett séta történelmünk, a Körösvölgyi Látogatóparkba szervezett kirándulás pedig a környék növény és állatvilágának megismerését segítette.

 

 

A hétvégén a családoké volt a főszerep. A szülők napközben közös családi kirándulásokat szerveztek a környékre, szombat este pedig ismét megrendeztük az ilyenkor szokásos sulibálat, ahol természetesen a cserediákok is részt vettek. A vasárnapi egész napos strandolás után sajnos már a búcsúest következett. Iskolánk diákjaiból az alkalomra meglepetéskórus verbuválódott, akik német, angol és magyar ifjúsági énekekből gyűjtöttek össze egy csokrot.

Fehér Borbála igazgatónő köszöntője után német kollégánk is megköszönte az együtt töltött hetet az igazgatónőnek, a részvevő tanároknak és a diákoknak, majd a kölcsönös ajándékosztást egy hangulatos grillparti követte, melyet a szülők és a tanárok rögtönöztek.

 

 

A valódi, szó szerinti könnyes búcsú ideje hétfőn reggel 9-kor jött el.

Azt nem tudni, hogy a mieink nem azért sírtak-e mert a németekkel ellentétben ők ezután nem haza, hanem órára mentek, mindenesetre nagyon megható pillanat volt.

Folyt. köv. jövőre, mert akkor mi utazunk, addig meg ott a facebook.