Német lektorok

 

Judith Bridgeman mellett, aki második éve dolgozik angol lektorként az iskolában, jelenleg két német lektor is tanít a Székácsban. Monika Jeßberger épp farsangkor érkezett, ezért bajor népviseletében szívesen csatlakozott a farsangi forgataghoz és a nyelvi munkaközösség jelmezeseihez.

 

 Kristina Schwind szintén Bajorországból Aschaffenburgból származik. Mindketten vidám és szines egyéniségek, akik hamar megkedveltették magukat a diákokkal. Monika és Nina is az eichstätti egyetem tanárképző szakán tanulnak.

 

 

A legtöbb évfolyamon már az ismerkedést vagy egy-egy óralátogatást követően azonnal bekapcsolódtak a tanításba, a diákok nagy örömére. Jó látni, hogy milyen elsöprő motiváló ereje tud lenni az élő anyanyelvi kapcsolatnak, a közvetlen kommunikációnak. S bár az utóbbi években jelentősen megnőtt más idegen nyelvek népszerűsége, reméljük diákcserénk és lektoraink valamint a Német Nemzetiségi Önkormányzattal ápolt jó kapcsolatunk révén, kellő szállal kötődünk a német nyelvterülethez ahhoz, hogy gyermekeink tanulási kedve e nyelv iránt megmaradjon.

 

Képek >>>