Pedagógus-csendesnapok

Pedagógus-csendesnapok Berekfürdőn

2009. november 27.-én és 28.-án az elmúlt évhez hasonlóan az idén is megrendezésre került intézményünk pedagógusai számára a kétnapos elcsendesedés.

  Péntek reggel várakozással tekintettünk az elkövetkező két nap elé, mikor elindultunk közösen autóbusszal Berekfürdő felé. Már az utazás is jó hangulatban telt, beszélgethettünk azokkal a kollégákkal is, akikkel nincs napi kapcsolatunk.

  A csendesnapoknak otthont adó Megbékélés Háza Református Konferencia és Képzési Központ színvonalas szálláshelyeinek elfoglalása után áhítattal és diameditációval kezdődött a program, melyet Kopf András iskolalelkész tartott. Az áhítatok témái az ádventi időszakról szóltak. Megismerhettük a "Tíz tőrvény a lelki nyugalom eléréséhez" útmutatót, amit hasznosítani tudunk a munkánk során is. A délután folyamán  Dr Hafenscher Károly evangélikus lelkész tartott előadást "Találkozások" címmel.

  Kopf András színvonalas előadása és lélekemelő áhítata után szabadprogram következett. Ennek keretében választani lehetett többek között a táncház, Activity és Beugró társas játékok közül. Hajdú Attila tanár előadást tartott a Húsvét-szigetről és Pápua Új-Guineáról az érdeklődők számára. Rendkívül közösségformáló volt az 500 db-os Machu Picchu puzzle kirakása.

  Nagyon jó hangulatú két napot töltöttünk el együtt, amiben jelen volt a zene, a beszélgetések, az egymásra figyelések. Úgy gondolom sokkal nyitottabbak lettünk egymás felé, egyre inkább erősödik az  összetartozás bennünk. Ezt az összetartozást jelképezi az is, hogy a záró áhítat és az azt követő agape többünk szeméből könnyet csalt ki. Éreztük, hogy olyan áldott két nappal ajándékozott meg a Jó Isten, amit hazavihettünk magunkkal családunkba, munkahelyünkre egyaránt.

 

 

A mi Istenünk az Úr! Megőrzött

bennünket minden úton, amelyen

jártunk.(Józs 24,17)

 

 

Mikóné Petovszky Brigitta