Kölcsey verseny 2009

Tovább a képekhez »

 

A Magyar Kultúra Napja és Kölcsey Ferenc Himnuszának megszületése alkalmából a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium a 2009/2010. tanévben is meghirdeti a Kölcsey Ferenc versmondó versenyt, rajz- és fotópályázatot, valamint népdaléneklési versenyt az orosházi és környékbeli diákok és az ország evangélikus iskoláiban tanulók részére. Kérjük, hogy a mellékelten küldött versenyfelhívásokat szíveskedjen átadni a versmondó-, a rajz- és az énekversenyekért felelős kollégáinak.

Szeretettel várjuk jelentkezésüket mindhárom versenyre 2009. december 18-ig!

Tisztelettel kérjük a határidő betartását, mivel a későn érkezett jelentkezés megnehezíti a szervezés munkáját. Megértésüket köszönjük.

 

 

Orosháza, 2009. november 19.

 

 

Üdvözlettel:

Jantos Istvánné

igazgató

Képzőművészeti pályázat

A Magyar Kultúra Napja és Kölcsey Ferenc Himnuszának megszületése alkalmából a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium a 2009/2010. tanévben is meghirdeti a Kölcsey versenyhez kapcsolódó képzőművészeti pályázatot az orosházi és környékbeli diákok és az ország evangélikus iskoláiban tanulók részére.

Pályázhatnak: 7-8. és 9-12. évfolyamos diákok.

A pályázat témái:

1. Vörösmarty Szózat-illusztráció készítése

2. A 2010-es Erkel- évhez kapcsolódóan a Bánk bán egy  részletének ábrázolása

3. Újdonságként fotópályázatot is hirdetünk. Olyan munkák beérkezését várjuk, melyek Magyarország tájait, természeti szépségeit örökítik meg. A fotókat nyomtatott formában A/4-es méretben szíveskedjenek elküldeni!

Az értékelés szempontjai: kifejezőkészség, színvonalas ábrázolás és ötletesség. A zsűri előnyben részesíti a különleges technikával készült alkotásokat.

A pályamunkák hátoldalán (vagy mellékelten) kérjük feltüntetni az alkotó nevét, évfolyamát és iskoláját.

A pályázati anyagok beérkezésének határideje: 2010. január 9.

 

Az eredményhirdetés időpontja: 2010. január 22. (péntek). Ezen a napon kiállítás lesz látható a beérkezett és díjazott alkotásokból a Székács József Evangélikus Általános Iskola és Gimnáziumban (Orosháza, Bajcsy-Zsilinszky u. 1.).

 

Kapcsolattartók: Fehér Borbála igazgatóhelyettes: 68/419-269 vagy 20/824-98-57

és Celuskáné Csepregi Alícia szaktanár: 20/824-73-20.

 

Orosháza, 2009. november 19.

Üdvözlettel:

Celuskáné Csepregi Alícia

szaktanár

Felhívás Kölcsey Ferenc versmondó versenyre

 

A Magyar Kultúra Napja és Kölcsey Ferenc Himnuszának megszületése alkalmából a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium a 2009/2010. tanévben is meghirdeti a Kölcsey Ferenc versmondó versenyt az orosházi és környékbeli diákok és az ország evangélikus iskoláiban tanulók részére.

A versenyt három korcsoportban – a 7-8., a 9-10. és a 11-12. évfolyamosok számára – rendezzük meg, melyre (tag)iskolánként és korcsoportonként 1 versmondó nevezhet. A versenyzőknek két verssel kell jelentkezni: a kötelező vers a hagyományoknak megfelelő, a szabadon választott költemény pedig származhat bármilyen magyar szerző tollából, tematikától függetlenül.

Kötelező vers: Vörösmarty Mihály: Szózat

Szabadon választott: egy magyar szerző költeménye

Jelentkezési határidő: 2009. december 18.

A verseny időpontja: 2010. január 22. (péntek)

A verseny helyszíne: Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium (Orosháza, Bajcsy-Zsilinszky u. 1.)

Minden résztvevőt szeretettel várunk ebédre, a távolról érkező diákok és tanáraik számára – igény esetén – szálláslehetőséget biztosítunk.

Szeretettel várjuk jelentkezésüket a mellékelt (sokszorosítható) jelentkezési lap kitöltésével az iskola címén.

A verseny könyebb lebonyolítása és a zsűri munkájának megkönnyítése érdekében, kérjük, küldjék el a jelentkezési lappal egyidőben, a szabadon választott vers szövegét!

Kapcsolattartók: Fehér Borbála igazgatóhelyettes: 68/419-269 vagy 20/824-98-57

és Oláh Rita munkaközösség-vezető: 20/824-73-15.

 

Orosháza, 2009. november 19.

Üdvözlettel:

Oláh Rita

munkaközösség-vezető

 

Kedves ének-zenét tanító Kollégáim!

 

A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Kölcsey versmondó és népdaléneklési versenyén három kategóriában várjuk az énekelni szerető tanulók jelentkezését, kategóriánként két fővel. A kötelező dal kottáját mellékelten megküldöm számotokra. A szabadon választott dal kottáját és a jelentkezéseteket a mellékelt lapon kérjük elküldeni december 18-ig.

A verseny időpontja: 2010. január 22. péntek

 

I. kategória: 5-6. osztály

Kötelező dal: Édesanyám rózsafája

 

II. kategória: 7-8. osztály

Kötelező dal: Kerek uccaszegelet

 

III. kategória: 9-12. osztály

Kötelező dal: Kis kertembe’ szedik a virágot

 

 

Minden résztvevőt szeretettel várunk ebédre, a távolról érkező diákok és tanáraik számára – igény esetén – szálláslehetőséget biztosítunk.

Kapcsolattartók: Fehér Borbála igazgatóhelyettes: 68/419-269 vagy 20/824-98-57

és Domjánné Szólik Anikó szaktanár: 70/454-34-21.

 

Jó munkát a felkészüléshez!

 

Orosháza, 2009. november 19.

 

Üdvözlettel:

Domjánné Szólik Anikó

szaktanár