Ünnepi időutazás
Megemlékezés a kétszáz éve született dr. Székács József püspökről

Székács József püspök születésének bicentenáriumáról közösen emlékezett meg a Pesti Evangélikus Egyház Deák téri Egyházközség és a Déli Evangélikus Egyházkerület hetvened vasárnapján a Deák téri templomban. Az egész napos ünnepségen részt vettek a néhai püspök leszármazottai, szülővárosának küldöttei, valamint az Orosházi Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulói is. Az istentiszteletet rögzítette a Duna Televízió, a felvétel február 22-én, vasárnap 10 órakor tekinthető meg.
Cselovszky Ferenc igazgató lelkész köszöntötte a megjelent vendégeket és a gyülekezet tagjait, majd Zászkaliczky Péter nyugalmazott lelkész elevenítette fel Székács József alakját, megemlítve életének főbb állomásait.

Az ünnepi megemlékezésen a Székács József nevét felvenni készülő Orosházi Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium énekkarának szolgálatát is meghallgathatták a jelenlévők, valamint részletek hangzottak el a Pesti Egyház első lelkészének imádságaiból. A Lutheránia Énekkar Kapi Gyula 46. zsoltárát, a Deák téri gyülekezet ifjúsága pedig Székács énekek feldolgozásait adta elő.
Teljes cikk »


Kapcsolódó oldalak:
» Aktuális hírek, információk